OpenOffice letöltés magyar | Free OpenOffice download Windows

 
Ingyenes programok információs portálja

OpenOffice

openoffice A OpenOffice egy népszerű, nyílt forráskóddal rendelkező irodai szoftvercsomag, amelyet minden platformon használhatunk. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően az Open Office-nak jelentős a részesedése a vállalati életben, és közvetlenül a piacvezető Microsoft Office mögött a második helyet birtokolja. A szoftvercsomagot a Microsoft Office alternatívájának szánták, és hasonló tudásával, kezelőfelületével, valamint praktikusságával gyorsan kedveltté vált.

Gyártó: The Apache Software Foundation
Megnevezés: OpenOffice
Verzió: 4.1.3
Frissítés:
2018.02.28.
Fájlméret: 125 MB
Operációs rendszer:
Win 95 / Win 98 / Windows Me / Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
31 810
Kategória: Irodai szoftverek / Office
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.03 (20 szavazat)

Mi az OpenOffice?

Az Open Office(.org) platformfüggetlen és ingyenes, népszerűsége emiatt töretlen és magas. A jelenlegi verzió elérhető szabad letöltéssel, a fejlesztésről pedig eddig a Sun Microsystems és az Oracle mellett az Apache Software Foundation gondoskodott. Az Open Office szoftvereit a telepítést követően egyszerűen és gyorsan használhatjuk a Windows, a Linux, a Mac OS X és a Solaris rendszereken, illetve megnyithatunk vele más irodai szoftvercsomag által használt formátumot is; sőt, támogatja a népszerű kimeneti formátumokat, úgy, mint a PDF-et és az Adobe Flash-t.

OpenOffice funkciói

Az Open Office irodai szoftvercsomag, ezért különböző komponensei vannak. Ezek az alkalmazások szorosan együttműködő gyűjteményt adnak ki (úgy mint a Microsoft Office programjai). Az Open Office komponensei mindent tudnak, amit egy modern irodai szoftvercsomag elemeinek tudnia kell, és úgy tervezték őket, hogy tükrözzék a Microsoft Office adott részét.

OpenOffice

A honosított magyar kiegészítés is letölthető hozzá. A Writer a Word-höz hasonlóan szövegszerkesztő; a Calc az Excel párjaként táblázatkezelő program; az Impress a Powerpoint tükörképeként prezentációkészítő; a Base akár az Access, egy adatbázis-kezelő; a Draw egy vektorgrafikus képszerkesztő (lsd. Visio); míg a Math egy matematikai képletek készítésére és szerkesztésére szolgáló eszköz (lsd. Equation Editor). Az OpenOffice magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található. További információk a gyártó hivatalos honlapján.