Tor Browser magyar letöltés | Tor Browser böngésző portable

 
Ingyenes programok információs portálja

Facebook

Kommentár

elég jó tűzfal meg annak aki írta neked tényleg kell egy szemüveg amikor aktiválni kéne ott van 3 sor és az a 3 sor alatt kék betűvel oda van írva hogy freeware aktiválása,és úgy ingyenes,most a programról nem terheli a gépet gyors,és egész jó tűzfal és néztem youtuben egy leaktestet róla ott is jól szerepelt. mindenkinek ajánlom Download: Online Armor Personal Firewall Free 5.5.0.1557

Tor Browser

Tor Browser Bundle letöltés A Tor Browser Bundle egy az amerikai hadsereg által kifejlesztett titkosítási protokollra épülő anonimitást biztosító böngésző. Telepítése egyszerű, és már magyar nyelven is elérhető. A Tor név a The Onion Router, magyarul "A Hagyma Elosztó" rövidítése. Mostanra több mint százezer tor kiszolgáló fut egyidejűleg, és számuk egyre nő.

Gyártó: The Tor Project
Megnevezés: Tor Browser
Verzió: 5.5.2
Frissítés:
2018.02.25.
Fájlméret: 32.73 MB
Operációs rendszer:
Windows 95 / 98 / 2000 / Me / Windows Vista / Windows XP / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Angol
Letöltések:
25 503
Kategória: Böngészők
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.47 (53 szavazat)

Mi a Tor Browser Bundle?

A Tor proxyhálózat (egymáshoz kapcsolt szerverek) célja, hogy elrejtse a felhasználók valódi kilétét és tevékenységeit. Hasznos lehet pl a cenzúrával védett országok internetezőinek. A Tor-projektet eredetileg az amerikai haditengerészet használta, és az állami kommunikáció titkosítására hozták létre. Mára nyílt forráskódú, bárki letöltheti, használhatja, tovább fejlesztheti. A Tor alapvetően angol nyelvű, de a telepítés utána a magyar nyelvet is beállíthatjuk. Telepítése nem bonyolult, néhány kattintás után már használhatjuk is. Nem kell fixen a gépünkre telepíteni, feltehetjük akár egy Pendrive-ra.

Tor Browser használata

A Tor egy Onion Routing nevű, 1998-ban kifejlesztett protokoll. A hagyma nevet azért kapta, mert úgy működik, hogy minden router, - amin keresztül megy az adat - lebont róla egy titkosítási szeletet, mintha egy hagymáról szedegetnénk le a rétegeket. Ezt az anonim megoldást tökéletesítette tovább a Tor-projekt. Azonban böngészés előtt érdemes kicsit művelődni a használatról. A javascript esetenként képes még a Tor mögül is adatokat kiszedni magunkról, ezért jobb letiltani. Van erre egy bővítmény opció, amit be kell kapcsolni mivel alapból nem fut. A Torhoz csatlakozás után kapcsolódhatunk a .onion vagyis "hagyma" domain alatt futó weboldalakhoz, amelyeket az alapvetően más böngészőkkel nem lehet elérni.

Tor Browser

Az onion mögött futó weboldalakat rejtett szolgáltatásnak hívják, és a beazonosításuk elméletileg nem lehetséges. Ezt használhatják ki pl. azok az oldalak, amelyek esetleg nem elfogadott tevékenységeket folytatnak. A Tor Browser Bundle magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.