SilverLight letöltés | Microsoft SilverLight plugin frissítése ingyen

 
Ingyenes programok információs portálja

SilverLight

SilverLight letoltes

A SilverLight egy a Microsoft által gyártott plug-in, amely lehetővé teszi multimédiás tartalmak, így például a nagy felbontású videók vagy interaktív webalkalmazások böngészőben való megjelenítését. Bizonyos webhelyeknek szükségük van erre a plug-inre, hogy megfelelően tudják megjeleníteni az oldalakat. Bátran mondhatjuk, hogy a Silverlight technológia méltó versenytársa a Flash-nek. A legfrissebb SilverLight verzió letöltése ajánlott!

Gyártó: Microsoft
Megnevezés: SilverLight
Verzió: 5.1.30514.0
Frissítés:
2015.06.24.
Fájlméret: 6.63 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 2008 Server / Win 98 / Windows Me / Win 95 / Win 7 / Win 8
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
14503
Kategória: Segédprogramok
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.53 (18 szavazat)

Mi a SilverLight?

A Silverlight a Microsoft webalkalmazások és mobilalkalmazások készítésére alkalmazható szoftverfejlesztési keretrendszer. A Microsoft az Adobe Flash termékének versenytársául szánta a megoldást. A Silverlight legfontosabb tulajdonsága, hogy gond nélkül jeleníti meg a Windows Media Video formátumot az internetes oldalakon. A Silverlight fejlődésének fázisai: 1.Fejlesztése 2007-ben kezdődött Windows Presentation Foundation/Everywhere (WPF/E) néven. Alapvető grafikai komponenseket tartalmazott, animációkkal, DOM integrációval. 2.Ebbe a verzióba már a .NET Framework is bekerült, így képes az általa írt alkalmazásokat is. 3.Két évvel később 2009-ben megjelent program már támogatja a táblázat, fa nézet, adatformok és panelek megjelenítését. 4.Támogatja a Chrome böngészőt. Ezen felül webkamera, mikrofon és nyomtatás funkciókkal bővült. 5.Hivatalosan 2011-ben jelent meg már 64bit-es verzióval is, video dekóderekkel, 3D támogatással. További információk a gyártó honlapján.

SilverLight tulajdonságai

A SilverLight hasonló, mint a Flash, de elméletileg több. A vektorgrafikához az egyszerűbb XAML-t használja, ami függetlent a .Net-től. Kicsit olyan mint a régről ismert ActiveX-vezérlő, ami a böngésző szívében fut, csak sokkal biztonságosabban és platformfüggetlenül.

Valamely hasonlóságot lehet felfedezni a JavaScript-el is, mert a forrás teljesen szöveges és a böngészőben futó Silverlight plugin is így kapja meg. Ez a lehetőség nagy szabadságot ad a fejlesztésekre és programozhatóságára.

A SilverLight magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben.