PSPad letöltés magyar | PSPad editor portable Windows

 
Ingyenes programok információs portálja

PSPad

pspad A PSPad egy ingyenesen használható irodai (üzleti) szoftver, amely tulajdonképpen egy könnyen használható szöveg vagy forráskód szerkesztő program, ami képes eltérő szintaxis-kiemeléssel megjeleníteni a programnyelvek kódját. A PSPad népszerű editornak számít, amely több programnyelvet támogat, és amellyel temérdek fontos műveletet el tudunk végezni a telepítést nem igénylő csomagolásnak köszönhetően.

Gyártó: Jan Fiala
Megnevezés: PSPad
Verzió: 4.6.0
Frissítés:
2018.02.28.
Fájlméret: 4.46 MB
Operációs rendszer:
Win 95 / Win 98 / Windows Me / Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Angol
Letöltések:
1 919
Kategória: Irodai szoftverek / Jegyzet
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 5.00 (6 szavazat)

Mi a PSPad?

A Jan Fiala által kifejlesztett PSPad egy nyílt forráskódú irodai szoftver, amely támogatja a legnépszerűbb programozási nyelveket (így többek között a VB-t, a C++-t, az SQL-t, a PHP-t, a Javát, az ASP-t vagy a Pythont), ezáltal effektív segítséget nyújthat a különböző munkák során. A Windows operációs rendszereken megnyitható PSPad 2011 óta érhető el, és köszönhetően a futásra kész csomagolásnak, nem szükséges telepíteni a programot. A szintaxis-kiemelés mellett előnye még a hexa szerkesztés lehetősége és az FTP-kliens is. A magyar nyelvű kiegészítést a telepítés után fel kell telepíteni.

PSPad használata

A könnyedén használható szerkesztő nemcsak támogatja a legfontosabb programozási nyelveket, de egyszerű, áttekinthető és gyors munkát ígér a különböző célokkal érkező felhasználóknak. A szoftverrel lehetőségünk nyílik újraformázni, majd betördelni a HTML-kódokat, valamint azokat CSS-be, XML-be és XHTML-be is bekonvertálhatjuk. A szintaxis-kiemeléssel az egyes programozási nyelvek forráskódjait könnyedén kiemelhetjük.

PSPad

Az FTP-klienssel a fájlokat közvetlenül a szerveren is szerkeszthetjük, az elkészült kódot pedig az Explorer mellett Firefox előnézetben is ellenőrizhetjük. A PSPad hivatalos oldaláról a program a különböző plugin-okkal még inkább testre szabható.