LibreOffice letöltés magyar | Ingyenes LibreOffice 5 portable

 
Ingyenes programok információs portálja

LibreOffice

libreoffice A LibreOffice egy ingyenes teljesen önálló Office, otthoni vagy irodai alkalmazásra alkalmas programcsomag. Található benne szövegszerkesztő doc és docx fájlokra (Writer), táblázatkezelő xls és xlsx fájlokra (Calc), prezentációkészítő csomag (Impress), egy vektorgrafikai szerkesztő program (Draw), de még matematikai egyenletek szerkesztésére alkalmas szoftver is (Math).

Gyártó: The Document Foundation
Megnevezés: LibreOffice
Verzió: 5.1.0
Frissítés:
2018.02.28.
Fájlméret: 215 MB
Operációs rendszer:
Win 95 / Win 98 / Windows Me / Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
7 118
Kategória: Irodai szoftverek / Office
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.36 (18 szavazat)

Mi a LibreOffice?

A LibreOffice tulajdonképpen egy alternatívája az általunk jól ismert Microsoft Office-nak, annyi különbséggel, hogy ez a programcsomag ingyenesen elérhető bárki számára. További nagy előnye, egyben népszerűségének is oka, hogy nem csak teljesen ingyenes, de nyitott forráskódú is, a programot tehát a hozzáértők a maguk igényei szerint fejleszthetik és terjeszthetik tovább, ezzel új funkciókat, megjelenést adva a programoknak vagy kiegészítőket hozva létre hozzájuk. Jelenleg is több mint száz hivatalosan is támogatott kiegészítő létezik. A LibreOffice továbbá tartalmaz egy adatbázis-kezelő (Base) modult is. Az irodai csomag elérhető portable változatban is.

LibreOffice használata

A LibreOffice programok által létrehozott fájlok teljesen kompatibilisek a Microsoft Office szoftverekkel és a legtöbb másfajta szerkesztőprogrammal is, ezek fájlformátumait a LibreOffice támogatja. A programok kiválóan alkalmasak tehát szövegek, HTML-kód, táblázatok, űrlapok, grafikonok, ábrák, grafikák, prezentációk és adatbázisok létrehozására, és ezek menedzselésére is, illetve gyakorlatilag bármilyen adódó irodai feladatra.

LibreOffice

Kezelése igen egyszerű, nem tér el lényegesen a megszokott szöveg-, kép-, táblázat- vagy grafikai szerkesztő programokétól, emellett pedig több mint harminc nyelven, köztük magyarul is használható. A LibreOffice aktuális változataihoz komplett magyar nyelvű súgó is letölthető. A programcsomag mely kompatibilis a Microsoft Office-al, számos különböző platformon futtatható, így a különféle Windows operációs rendszereken, Linux alatt, a közösségi hozzájárulások által pedig FreeBSD, NetBSD és OpenBSD rendszereken. A szoftver telepítési leírása magyarul itt található.