Java letöltés, download | Java plugin frissités | JVM, JRE, JDK

 
Ingyenes programok információs portálja

Java

Java letöltés

A Java virtuális gép, a JVM mára már szinte minden chip-et tartalmazó gépen megtalálható a háztartási eszközöktől a mobiltelefonokig. A számítógépre ingyenesen letölthető Java futtatókörnyezet, angolul Java Runtime Environment (JRE), a Java nyelven írt programok futtatásához szükséges szoftver. A Java technológia biztonságos futtatókörnyezetet nyújt számítógépünknek a játékokhoz és munkáinkhoz.


A Java oldal megújult tartalommal a
Segédprogramok kategória
alá költözött! Átirányítás folyamatban...

Mi a Java?

A Java segítségével online játékokat játszhatunk, csetelhetünk, vagy akár üzleti alkalmazásokat futtathatunk asztali számítógépen vagy laptopon. Frissítsük a Java környezetét a fenti verzióval, hogy az alkalmazások stabilabban, biztonságosabban, gyorsabban futhassanak számítógépeinken és a kedvenc böngésző programjainkban. Ha a 32-bites és 64-bites böngészőt is használunk, akkor telepíteni kell mind a 32-bites és 64-bites Java verziót is annak érdekében, hogy a Java plugin mindkét böngészőben fusson. Kompatibilis böngészők többek közt az Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari illetve a böngésző kategóriában lévők. A számítógépes Java futtatókörnyezet megnevezései sokfélék a szakirodalmakban és az Interneten: Java Runtime Environment, JRE, Java Runtime, Runtime Environment, Runtime, Java Virtuális gép, Java Virtual Machine, Virtual Machine, Java VM, JVM. Sokan helytelenül Jawa letöltést keresnek a keleti régió egyik legismertebb motorkerékpár márkája után szabadon. A Java szó helyesen a Sun Microsystems, az Oracle, a Java programozási nyelv fejlesztőjének védjegye.

Java története

A Java nyelv története szorosan kötődik a Sun Microsystems Java fordítójához, virtuális gépéhez és az ezekhez kapcsolódó fejlesztői programcsomaghoz (Java SDK vagy JDK – Java Development Kit), ami a Java nyelv és ahhoz kapcsolódó szabványok standard fejlesztései. A nyílt szabványt képviselő, de zárt forráskódú Java eszközök miatt sok kritikát kapott a Sun a Free Software Foundation-től. Ennek is köszönhető, hogy a Sun Microsystems 2007-ben a Java SE (Standard Edition), Java ME (Micro Edition) és a Java EE (Enterprise Edition) GPL licenc alatt nyílt forráskódúvá tette meg.

A Java telepítése

Letöltés után, indítsuk el dupla kattintással a telepítőt. A telepítés után ezt a fájlt törölhetjük. Java telepítő kitömöríti a szükséges fájlokat, ami pár percig eltarthat. Ezt követően egy üdvözlő képernyő jelenik meg. Ezen az oldalon megtekinthetjük a licensz szerződést.

java telepítés

Az Accept gombbal fogadjuk el. Ezután minden esetben a Next gombbal lépjünk tovább. Ha minden rendben zajlik, akkor a telepítés végét jelző Thank you feliratú képernyőre érkezünk, amit a Finish gombbal zárhatunk be. Amennyiben további segítségre van szüksége a Java telepítésével kapcsolatban, látogasson el az Oracle Java honlapjára.