Firefox letöltés magyar ingyen | Mozilla Firefox frissítés Win7

 
Ingyenes programok információs portálja

Mozilla Firefox

firefox

A Mozilla Firefox egy ingyenes internet böngésző szoftver, amit a Mozilla Alapítvány fejleszt. Az internetezők körében a statisztikák szerint világszerte az első illetve a második helyen áll a böngésző toplistákon. Nyílt forráskódú szoftver, ami a szintén nyílt forráskódú Gecko böngésző engine-t használja. Számtalan Internet szabványt ismer, folyamatos a fejlesztése.

Gyártó: Mozilla
Megnevezés: Firefox
Verzió: 38.0.5
Frissítés:
2015.06.21.
Fájlméret: 38.41 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 2008 Server / Win 98 / Windows Me / Win 95 / Win 7 / Win 8
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
114155
Kategória: Böngészők
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.23 (149 szavazat)

Mi a Firefox?

A Firefox számtalan extra funkcióval támogatja a böngészést. Többek között a a füles böngészés, a helyesírás-ellenőrzés, keresés, az RSS, a privát böngészés, és a helymeghatározás (Geolocation). Mindezt bővíthetjük kiegészítőkkel, (plugin) ami miatt vált talán a legnépszerűbbé a Firefox. Több operációs rendszeren is képes futni, pl Windows, Mac OS X, Linuxokon is. A Mozilla Firefox hatékonyan gazdálkodik a számítógépünk erőforrásaival, folyamatosan törli a memóriából az egymás után megnyitott böngészőablakok adatait. Kezelőfelületének kinézetét átállíthatjuk saját ízlésünk szerint. A Firefox a Mozilla kísérleti projektje volt, melyet m/b-nek hívtak, ami a mozilla/böngésző rövidítése. 2002-ben jelent meg az első változata Phoenix néven. Később Firebird nevet kapta, de más szoftverek védjegyei miatt megváltoztatták Mozilla Firebird-re. Viszont hosszas viták után a Firebird database tulajdonosainak nyomására átnevezték a jelenlegi Firefox -ra és 2004-ben kapott végleges védjegyet a böngésző szoftver. További információk a gyártó honlapján. A program legfrissebb verziójához ugrás a letöltés oldalra.

Firefox funkciók

A Firefox nagy hangsúlyt fektetett a felhasználói felület egyszerűségére. Ennek eredményeképp a beállításoknál is csak a leggyakrabban használt opciókat láthatjuk. A Firefox füleket használ a böngészésre, így egy ablakban több oldalt is megnyithatunk. Az előugró ablakokat alapból blokkolja, így megszünteti a kelletlenkedő kéretlen popup-okat.

A tartalom keresést az úgynevezett gépelőkereséssel bővült, mellyel a Firefox rögtön keresni kezdi és kiemeli a találatokat, ami felülírható. A Firefox kinézetét saját ízlésünk szerint különféle témákkal állíthatjuk. A Mozilla Update weboldalán sok ilyen téma található. A Firefox rengeteg újításon ment keresztül, és szinte havonta frissülnek a verziók.

A Firefox magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben.