Dream Chess sakkjáték ingyen | Dream Chess free download

 
Ingyenes programok információs portálja

Dream Chess

dreamchess A Dream Chess ingyenes sakkjáték az élő sakkpartik hangulatát idézi. Akár a klasszikus fatáblát is kijelölhetjük a 3D-s felületen, de választhatunk kifejezetten futurisztikus terepet is. Minden fontos beállítást ismer, a nyílt forráskódnak köszönhetően könnyen elérhetőek a frissítések is. Komplett sakkjáték, amely különböző nehézségi szintjeivel nem okoz csalódást a kezdőknek és a profiknak sem. Ha nincs játékos társunk, indítsunk egy partit a gép ellen. Kifejezetten egyszerű és szép ez az ingyenes program!

Gyártó: The DreamChess Project
Megnevezés: Dream Chess
Verzió: 0.2.0
Frissítés:
2018.03.02.
Fájlméret: 6.4 MB
Operációs rendszer:
Win 95 / Win 98 / Windows Me / Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
576
Kategória: Játékok
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 5.00 (1 szavazat)

Mi a Dream Chess?

Miután megfogtuk a sakkbábut, kötelező vele lépnünk – de nem a Dream Chess sakkjátékban. A rajongóknak különös lehet, de itt létezik a lépés visszavonás funkció. Ez a kis program azonban grafikájában is eltér a megszokottaktól. Azt érezzük, mintha valóban egy sakkasztalnál foglaltunk volna helyet: térben szemlélhetjük a táblát. Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekkel is kompatibilis. Állítsunk be sakkgép elleni küzdelmet, vagy keressünk magunknak partnert az újabb sakkcsatákhoz. A Dream Chess programban még a táblafelületet is megválaszthatjuk. Keressük meg a hozzánk illő nehézségi szintet, és már indíthatjuk is a partit. A korábban félbeszakadt sakkjátszmákat is folytathatjuk, ugyanis a sakkjáték elmenti az állásokat. Igazi kikapcsolódás ez a program a szellemi kihívások rajongóinak!

Dream Chess használata

A Dream Chess játék egyszerre kínál tartalmas szórakozást és vérprofi küzdelmet a sakk szerelmeseinek. Ezen a szép felületen egyedi grafikával, 3D-s módban láthatjuk a figurákat. Igazán kevés helyet foglal a gépen, mégis látványosabb a sakkprogramok többségénél. A telepítése senkinek sem okozhat gondot, rendkívül egyszerű. Töltsük le és fedezzük fel a beállításokat. Kiválaszthatjuk a partnerünket, azt is eldönthetjük, milyen nehézségi szinten indítjuk el a Dream Chesst.

A sakk partikat bizonyára szívesen játsszuk ezen a tetszetős felületen. Hangeffektusok és zene színesíti a dizájnt, ettől élőbbé válhat a játszma is, még, ha egy gép ellen is folytatjuk a küzdelmet. A játékmenet állásáról akár képet is készíthetünk, amit később visszatallózhatunk, hogy újragondolhassuk a lépéseket. A felület az állást és a lépéseket mutatja, több információval nem terheli meg a felhasználót. Így sakkozás közben tényleg a lényegre koncentrálhatunk. Ha meg szeretnénk ismerkedni ezzel a különleges világgal, telepítsük a Dream Chesst! A játék szabadon fejleszthető, ezért érdemes néha szétnézni az újabb frissítések között is!