Adobe Flash Player letöltés ingyen magyar | Adobe Flash Plugin

 
Ingyenes programok információs portálja

Adobe Flash Player

Flash Player letöltés

Az Adobe Flash az Adobe Systems termékcsaládba tartozó professzionális multimédia-fejlesztő szoftver. Támogatásával kényelmesen fejleszthetünk játékokat, webes alkalmazásokat, animációkat, csakúgy, mint mobil tartalmakat. A Flash eredményesen egyesíti a vektoros rajzolószoftver és a professzionális animációkészítő program minden hasznát. Segítségével megjeleníthetünk számítógépünkön lévő vagy programba ágyazott formában található SWF vagy FLV fájlokat.

Gyártó: Adobe Systems
Megnevezés: Adobe Flash Player
Verzió: 20.0.0.306
Frissítés:
2016.07.05.
Fájlméret: 1.0 MB
Operációs rendszer:
Win 95 / Win 98 / Windows Me / Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
374 134
Kategória: Segédprogramok / Plugin
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.19 (313 szavazat)

Mi az Adobe Flash Player?

A Flash Player segítségével SWF vagy FLV fájlokat jeleníthetünk meg a számítógépen vagy mobil eszközön. Letölthető önálló programként vagy böngésző plugin-ként is. Az Internetes tartalmak jó része, és nagyszámú szolgáltatás napjainkban már elképzelhetetlen lenne a Flash nélkül. Egy 2003-ban készült statisztika alapján személyi számítógépek 93%-án telepítve van és ezzel az egyik legelterjedtebb programmá vált a világon. Tablet-en és okostelefonon is szükség lehet a flash lejátszóra, az Adobe erről is gondoskodott, bár csak manuálisan lehet telepíteni a flash playert Androidra. A Flash tartalmakat több millió web portálon alkalmazzák, így a Flash mára pótolhatatlan kelléke az interaktív, látványos és könnyen kezelhető Internetnek.

A Flash története

Michelle Welsh, Jonathan Gay és Charlie Jackson 1993-ban alapították a FutureWave Software céget. Megalkották az első saját szoftverüket a SmartSketch-t. Az akkori gépeken a PenPoint OS tollal rajzoló rajz szoftvert alkalmazták előszeretettel, de a SmartSketch kimondott célja az volt, hogy a számítógépes grafika létrehozása olyan egyszerű legyen, mint ha papírra rajzolnánk. Mikor a PenPoint értékesítése kudarcba fulladt, a SmartSketch-et átírták Windows-ra és Mac OS-ra. Amint egyre többen kezdték használni az Internetet, a FutureWave egy vektorgrafikán alapuló web-animációs programot kezdett el fejleszteni, amely projekt kapcsán megalkották a Macromedia Shockwave technológiát. 1995-ben a FutureWave átírta a SmartSketch-et, éspedig úgy, hogy frame-by-frame animációt adtak hozzá. Ezt aztán FutureSplash Animator néven újracsomagolva megjelentették Macintosh-ra és PC-re.

Adobe Flash Player

Mielőtt az Adobe megvásárolta volna a céget, a Flash Plugin számos felhasználói felületet és a Renderer-t érintő változtatáson esett át. A terméket először az Adobe, a Microsoft és a Marcomedia is újracsomagolta. A termék neve a FutureWave védjegyeiből „Future” és „Splash” szavakból lett végül 1996-ban az Adobe kiadásában Flash. Az Adobe Flash Player magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása szintén itt elérhető.

Flash Videó

Többnyire flv kiterjesztésű fájl, amelyet az Interneten történő videó átvitelre fejlesztett ki az Adobe (korábban Macromedia), elsősorban azzal a céllal, hogy viszonylag jó minőségben és gyorsan legyen képes a felhasználó Flash Player segítségével videókat nézni a hálózaton.