Adobe Flash Player letöltés ingyen magyar | Adobe Flash Plugin

 
Ingyenes programok információs portálja

Facebook

Kommentár

Én az 5.9es verziót használom és elégedett vagyok vele én már sok ingyenes vírusirtót próbáltam ki de ez mellet döntöttem,mindenkinek ajánlom Download: Comodo Internet Security PREMIUM 5.3.181415.1237

Adobe Flash Player

Flash Player letöltés Az Adobe Flash az Adobe Systems termékcsaládba tartozó professzionális multimédia-fejlesztő szoftver. Támogatásával kényelmesen fejleszthetünk játékokat, webes alkalmazásokat, animációkat, csakúgy, mint mobil tartalmakat. A Flash eredményesen egyesíti a vektoros rajzolószoftver és a professzionális animációkészítő program minden hasznát. Segítségével megjeleníthetünk számítógépünkön lévő vagy programba ágyazott formában található SWF vagy FLV fájlokat.

Gyártó: Adobe Systems
Megnevezés: Adobe Flash Player
Verzió: 20.0.143
Frissítés:
2018.03.13.
Fájlméret: 1.0 MB
Operációs rendszer:
Win 95 / Win 98 / Windows Me / Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
381 406
Kategória: Segédprogramok / Plugin
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.19 (318 szavazat)

Mi az Adobe Flash Player?

A Flash Player segítségével SWF vagy FLV fájlokat jeleníthetünk meg a számítógépen vagy mobil eszközön. Letölthető önálló programként vagy böngésző plugin-ként is. Az Internetes tartalmak jó része, és nagyszámú szolgáltatás napjainkban már elképzelhetetlen lenne a Flash nélkül. Egy 2003-ban készült statisztika alapján személyi számítógépek 93%-án telepítve van és ezzel az egyik legelterjedtebb programmá vált a világon. Tablet-en és okostelefonon is szükség lehet a flash lejátszóra, az Adobe erről is gondoskodott, bár csak manuálisan lehet telepíteni a flash playert Androidra. A Flash tartalmakat több millió web portálon alkalmazzák, így a Flash mára pótolhatatlan kelléke az interaktív, látványos és könnyen kezelhető Internetnek.

A Flash-ről általában

A Flash eleinte egy egyszerű animáció-szerkesztő programnak indult, napjainkban viszont már egy összetett platformmá nőtte ki magát, amely egyformán megfelelő mobil tartalmak, interaktív prezentációk vagy akár komplex weboldalak készítésére is. A Flash alapú technológia rohamos elterjedésének több oka van. A legfőbb, hogy már megjelenésekor is élenjárónak bizonyult a dinamikus tartalmak kezelésében. Mostanában már csaknem minden PC-n telepítve van, mert a legtöbb böngészővel és közismert operációs rendszerrel kompatibilis. Relatív kis mérete és egységes, következetes megjelenése a legbiztonságosabb kliens-oldali interaktivitást biztosító technológia a web-alapú szoftverfejlesztés területén.

Mindezek mellett a Flash kliens-oldali lejátszó programja távolról sem kifogástalan. Például nem minden hardverre megfelelően optimalizálták a Flash video kodekeket, ezért bizonyos videó tartalmak lejátszása eléggé megterhelheti a CPU-t, mert nem vagy rosszul használja a GPU-t. Ez több mostanában megjelenő netbook-on is érezhető hátrányokat okoz a felhasználónak. Az Adobe ezen felül nem szívesen bocsájt ki új verziókat az új platformokra, így mondjuk az Apple iPhone első szériás telefonjai is muszáj voltak szűkölködni a Flash Player hiányában. Ez sajnos számos még ma is kurrens okos telefonra és PDA-ra is igaz. A Flash hátránya még, hogy a Flash-ben íródott weboldalak tartalmait a modern keresők nem vagy csak nehezen indexelik, ezért ezek az oldalak vagy meg sem jelennek vagy hátrébb sorolódnak a találati listákban. Biztonsági rések is rendszeresen megjelennek a Flash lejátszóban, amikre általában hamar készen van a patch, mindazonáltal az Adobe nem készített még szabványos programot a frissítések terjesztésére, mint ahogy más alkalmazásainál megszokhattuk. Azonfelül, csupán a Flash használatával lassú komplex modul és adatbázis alapú weboldalt fejleszteni, mert a Flash Player mint önálló HTML objektum, csak rengeteg sok hekkelés árán tud együtt dolgozni a szerveroldali komponensekkel, a Java-val vagy PHP-val.

A Flash története

Michelle Welsh, Jonathan Gay és Charlie Jackson 1993-ban alapították a FutureWave Software céget. Megalkották az első saját szoftverüket a SmartSketch-t. Az akkori gépeken a PenPoint OS tollal rajzoló rajz szoftvert alkalmazták előszeretettel, de a SmartSketch kimondott célja az volt, hogy a számítógépes grafika létrehozása olyan egyszerű legyen, mint ha papírra rajzolnánk. Mikor a PenPoint értékesítése kudarcba fulladt, a SmartSketch-et átírták Windows-ra és Mac OS-ra. Amint egyre többen kezdték használni az Internetet, a FutureWave egy vektorgrafikán alapuló web-animációs programot kezdett el fejleszteni, amely projekt kapcsán megalkották a Macromedia Shockwave technológiát. 1995-ben a FutureWave átírta a SmartSketch-et, éspedig úgy, hogy frame-by-frame animációt adtak hozzá. Ezt aztán FutureSplash Animator néven újracsomagolva megjelentették Macintosh-ra és PC-re.

Adobe Flash Player

Mielőtt az Adobe megvásárolta volna a céget, a Flash Plugin számos felhasználói felületet és a Renderer-t érintő változtatáson esett át. A terméket először az Adobe, a Microsoft és a Marcomedia is újracsomagolta. A termék neve a FutureWave védjegyeiből „Future” és „Splash” szavakból lett végül 1996-ban az Adobe kiadásában Flash. Az Adobe Flash Player magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása szintén itt elérhető.

Flash Videó

Többnyire flv kiterjesztésű fájl, amelyet az Interneten történő videó átvitelre fejlesztett ki az Adobe (korábban Macromedia), elsősorban azzal a céllal, hogy viszonylag jó minőségben és gyorsan legyen képes a felhasználó Flash Player segítségével videókat nézni a hálózaton.