Zenelejátszó programok

A legjobb ingyenes zenelejátszó programok magyar leírással egy helyen. A felhasználók általában már kikötöttek egy jól bevált megoldás mellett, de érdemes szétnézni, mert nagy az audio lejátszó programok között a konkurencia. Az mp3 lejátszó programok széles választéka vár, melyet ingyenesen letölthetünk és használhatunk korlátok nélkül.

iTunes

itunes letoltes Az iTunes az Apple saját médialejátszója, amely egy folyamatosan megújuló alkalmazás és elképesztő népszerűségnek örvend világszerte. A több mint tízéves iTunes ma már több milliárd zeneszám eladásával büszkélkedik. Együttműködik az iPod-okkal, valamint alkalmas arra is, hogy a felhasználó rajta keresztül vegye igénybe az Apple iStore szolgáltatásait. Az iTunes egy dinamikusan fejlődő alkalmazás, amely ma már a Mac mellett a Windows oprendszereken is fut.

AIMP Music Player

aimp letoltes A AIMP Music Player egy ingyenesen letölthető zenelejátszó program, ami kicsiny méretéhez képest meglepően sok funkcióval rendelkezik. Nincs olyan zenei formátum, amit ne támogatna. Kiemelt tulajdonsága, hogy Internetes rádiók műsorát képes menteni különböző formátumokba. Emellett zenei látványokat, sokfajta keverőpultot, equalizert találunk a programban, amiért érdemes kipróbálni.

Audacity

audacity letoltes A Audacity egy ingyenesen letölthető hangszerkesztő, amely számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, s ezért rendkívül népszerűnek számít az otthoni felhasználók között. A közel harminc beépített effektus és a könnyű kezelhetőség miatt a kezdők is könnyedén megértik a program működését, és gyorsan megismerhetik a különböző opciókat. A szoftverrel MP3, OGG és WAV fájlokat tudunk szerkeszteni, és vágni, mixelni is bátran nekiállhatunk vele.

MediaMonkey

mediamonkey letoltes A MediaMonkey egy ingyenes médialejátszó program, amivel kategorizálhatjuk, rendezhetjük zenéinket. Több mint 50,000 zenefájlt képes lassulás nélkül menedzselni. Emellett szinkronizálhatjuk mp3 lejátszónk vagy a telefonunk zeneállományát. A zenékhez tartozó információkat leszedi az Internetről, úgy mint a szerzőket, dalszövegeket vagy a borítókat. Beépített cd/dvd írót is találunk ebben az eszközben. A MediaMonkey médialejátszó programot érdemes kipróbálni, számtalan hasznos funkciót találunk az ingyenes változatban.

JetAudio

jetaudio letoltes A JetAudio egy nyílt forráskóddal rendelkező, kisméretű immáron több éve népszerűnek számító médialejátszó program, amely magyar nyelven is használható. A Jetaudio mutatós kezelőfelülettel rendelkezik, kezelése egyszerű és áttekinthető, a program maga pedig képes zenék és videók lejátszására, valamint internetes rádiók hallgatására. Több formátumot is támogat, valamint számos extrával segíti a tökéletes élményt.

MusicBee

musicbee letoltes A MusicBee egy ingyenes médialejátszó program, segítségével könnyedén kezelhetők nagy zenei gyűjtemények, képes konvertálni a zenei állományokat számos formátumra. (mp3, wav, ogg, ...) Lejátszási listákat hozhatunk létre, kategorizálhatjuk zenéinket és érdemes megemlíteni a szinkronizálás funkciót, mellyel szinkronban tudjuk tartani zenei állományunkat mobil eszközeinkkel.

FooBar 2000

foobarletoltes A FooBar 2000 egy ingyenes zenelejátszó program, tökéletes minőségű hangzással. A szoftver ízlés szerint paraméterezhető, bővíthető. Több mint 100 kiegészítővel lehet gazdagítani a funkcionalitásokat. Zenelejátszó programból sok van, de ami megkülönbözteti a többitől, hogy szinte magunk rakosgathatjuk össze a saját mediaplayer programunkat. Legfőbb erénye a kis erőforrás használat és a belső médialejátszó modul.

RealPlayer

realplayer A RealPlayer egy ingyenes több platformon futtatható médialejátszó program, mely elsősorban a RealMedia médiaformátumok lejátszására készült, de mára már szinte az minden médiaformátum lejátszására alkalmas. Internetes TV adásokat is tudunk vele nézni, vagy online rádióadásokat hallgatni. A RealPlayer egy böngésző plugin-t is tartalmaz, ami elengedhetetlen böngészéskor bizonyos videó formátumok megtekintéséhez.

Media Player Classic

Media Player Classic Player letöltés A Media Player Classic Home Cinema egy kompakt médialejátszó, amelyet a Windows Media Player alapján hoztak létra. A program képes lejátszani minden fontos videó és audio formátumot, kezeli a CD, DVD és Blu-ray lemezeket, a feliratokat és számos integrált kodekkel is rendelkezik, amelyek a lejátszást gördülékennyé teszik. A szoftver erőforrásigénye rendkívül alacsony, mérete kicsi, teljes verziója ingyenesen letölthető magyar nyelven is.

Winamp Media Player

winamp letoltes A Winamp az egyik legrégebbi stabil Windows-os ingyen elérhető médialejátszó program, amely a nagyon sok audio formátumot támogat. A zenék, videók lejátszása mellett Internetes rádiók és tévék adásait is kiválóan veszi. Felhasználói felülete saját ízlésünk szerint skin-ezhető, rengeteg stílus, plug-in illetve kiegészítő van hozzá. Magyar felhasználói felülettel is rendelkezik, amely még inkább megkönnyíti a használatot.