Wikipedia app letöltés magyar | Wikipedia alkalmazás android, ios

 
Ingyenes programok információs portálja

Facebook

Kommentár

jó hogy már van lehetőségem kipróbálni a Windows defender-t az xp-men:D.Szerintem egész jó+ védelemnek megfelel,nem zabál sok memoárit,megfér más biztonsági szoftverek mellet...könnyen kezelhető,gyors,jó kis progi Download: Windows Defender 1.1.1593

Wikipedia

wikipedia A Wikipedia a világ első számú online enciklopédiája, már ingyenesen letölthető Android és iPhone telefonra is. A Wikipédia a legjelentősebb és a legnagyobb hasznos tartalommal bíró internetes adatbázis a világon. A kivételes jelentőséggel bíró tudástár a felhasználók legfőbb információs forrása lett. A mobileszközök - mobiltelefonok és táblagépek – terjedésével egyre nagyobb igény mutatkozott egy kényelmesebb és könnyebb felhasználói felületre. Ezt az igényt a web nem tudta kielégíteni, ezért szükség volt egy jó mobil alkalmazásra.

Gyártó: Wikimedia Foundation
Megnevezés: Wikipedia
Frissítés:
2021.04.01.
Operációs rendszer:
Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
3 014
Kategória: Oktatás
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 5.00 (1 szavazat)

Mi a Wikipedia app?

2012-ben jelent meg az okostelefonokra is letölthető applikációja, amely a hagyományos online szócikkeket kívánta helyettesíteni a mobil felhasználók számára. Az internet szabadságáért rendszeresen szót emelő Wikipédia arra a napra időzítette a mobil alkalmazás megjelentetését, amikor az amerikai törvényhozás bejelentette az internet szabadságát korlátozó SOPA és PIPA törvényjavaslatokat. Mondani sem kell, ahogyan a Wikipédia teljes tartalma, úgy az Android vagy iPhone alkalmazás is ingyenesen letölthető és telepíthető. A készítők hűen a legfőbb hitvallásukhoz, miszerint mindenkinek alapvető joga van az információ elérése.

Wikipedia használata

A Wikipédia összesen mintegy 20 millió szócikket tartalmaz. Gondoljunk csak bele, milyen kivételesen nagy tudásanyag ez, még ha a különböző nyelvek miatt jelentős mennyiségben kettőzésről is van szó. Ezt a hatalmas tudásállományt teszi hozzáférhetővé az ingyenesen letölthető alkalmazás. Az okostelefonoknak köszönhetően már a mobil eszközök felhasználói is kényelmesen tájékozódhatnak a Wikiről.

wikipedia-1
wikipedia-2

A natív androidos vagy iphone-os applikációval sokkal könnyebb eligazodni az egyébként nehezen kezelhető webes felületen. A főbb funkciók kiválóan használathatók, illetve a Wikipédia önmagában is megállja a helyét: elsőrendű információforrás! Az applikáció a webes felülethez hasonlóan lehetővé teszi a nyelvek közötti kényelmes átjárást, így az alkalmazás használóinak sem kell lemondaniuk az idegen nyelvű verziókról. Mindemellett az alkalmazás biztosítja a szócikkek elmentését, könyvjelzők elhelyezését, illetve a szócikkek megosztását a közösségi oldalakon. Az app-pal a találaton belül is tovább kereshetünk. A szöveg betűmérete és egyéb jellemzői is alakíthatók, így könnyebben böngészhetjük a Wikipédiát, legyünk bárhol is.

Tovább az android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.