TrackID apk letöltése | TrackID zenefelismerő online

 
Ingyenes programok információs portálja

TrackID

track-id A TrackID egy kiváló zenefelismerő alkalmazás Android telefonokra is, bárki ingyen letöltheti. Sokszor előfordul, hogy hallunk egy remek dalt, de a címét és az előadóját sajnos nem jelölték, vagy helytelenül írták ki. Sajnos, ilyen esetekben a dal a feledés homályába merül, ugyanis cím nélkül aligha találhatunk rá újból. Ezen segít a TrackID, amely a Sony által fejlesztett kiváló zenefelismerő alkalmazás. A használata roppant egyszerű, így bármikor azonnal előhívhatjuk és alkalmazhatjuk, ha szükségét érezzük.

Gyártó: Sony Mobile
Megnevezés: TrackID
Frissítés:
2019.12.01.
Operációs rendszer:
Android
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
5 279
Kategória: Zene és hang
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 5.00 (3 szavazat)

Mi a TrackID app?

Az eredeti szoftver még 2004-ben került ki a piacra, amikor a Sony Ericsson nagyvállalat szükségét látta a zenefelismerés szoftveres elterjesztésének. Ebben az esztendőben született meg a TrackID, amely a kategóriájában nem csak elsőként lépett színre, hanem nagyon sokáig képes volt vezető pozíciót betölteni. Mára megosztanak a vélemények, hogy melyik a legjobb ingyenes zenefelismerő alkalmazás, de mindenképpen kijelenthető, hogy a TrackID egyike a legjobbaknak. Ingyenesen letölthető és használható Android alkalmazásról beszélünk, amely apró, de hasznos darabkája lehet az applikáció készletünknek.

TrackID használata

TrackID használata roppant egyszerű. Egyetlen mobiltelefon felhasználó sem fog elveszni a részletekben. Az alkalmazás segítségével egy rövid felvételt készíthetünk a számunkra ismeretlen zeneszámról, elég csak megérinteni a rózsaszín felületet. Ez a dalrészlet automatikusan egy központi szerverhez vándorol – tehát magától értetődő ódon internet kapcsolatra van szükség. A központi szerveren megtörténik a dal azonosítása, a válasz pedig másodpercek múltán meg is érkezik a telefonunkra. A szolgáltatás gyorsasága természetesen némileg függ az internet kapcsolat minőségétől, illetve a sávszélességtől, de ritkán kell 20 másodpercnél többet várakoznunk. A megérkező válasz tartalmazza az előadót, a dal címét, sőt az album címét is, amelyen a nevezett dal található.

track-id-1
track-id-2

Az applikáció kiváló segítség a zenerajongóknak és azoknak, akik szívesen hallgatnak rádióadásokat. Fontos még megjegyezni, hogy az adatfeldolgozó szerver semminemű adat alapján nem azonosítja a felhasználót, így nem sérülhetnek személyiségi jogaink. Tetszetős kiegészítés, hogy a leggyakrabban keresett zeneszámokat album-listába rendezi a TrackID, és ezt szintén végigböngészhetjük. Kiderül, Magyarországon melyek a legfülbemászóbb dallamok!

Tovább az android letöltés oldalra.