PlantNet Plant app letöltés | PlantNet Plant növény meghatározó

 
Ingyenes programok információs portálja

PlantNet Plant

plant-net

A PlantNet Plant ellentétben azzal, amit a neve esetleg sugallhat nem egy újabb kedves kis játék, ahol különböző módszerekkel a virtuális kertünket szépítgethetjük újabb növénykékkel, vagy kerti ösvényünkre pakolhatunk cuki kis gyeptéglákat, esetleg ékesíthetjük a bejáratot épp egy pazar szökőkúttal... Nem bizony! A Plantnet egy ingyenesen letölthető alkalmazás, akár android, akár ios telefonokra, ami nem más, mint egy fénykép alapú, okostelefonon azaz zsebben hordozható kis növényhatározó.

Gyártó: plantnet-project.org
Megnevezés: PlantNet Plant
Frissítés:
2021.04.01.
Operációs rendszer:
Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
1 276
Kategória: Egészség, életstílus
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 5.00 (1 szavazat)

Mi a PlantNet Plant?

Régen volt már - ha egyáltalán valaki még emlékszik ilyenre -, mikor biológia vagy környezetismeret órára való felkészülés jegyében, jegyzet füzettel és a kis növényhatározóval a kezünkben jártuk a csalitot, így próbálva fellelni a kijelölt virágokat, leveleket. Nos, ez mára már kikopott a tananyagból, de ettől függetlenül a kíváncsiság megmaradt (már akiben), hogy akkor most milyen virágot is bámulok éppen. S akiben maradt abból a bizonyos gyermeki érdeklődésből, azoknak remek kis segítség ez a mobiltelefonos applikáció. S most nem feltétlenül arról beszélek, hogy künn a kaszálón végre megállapíthatjuk a gólyahírről, hogy az valóban gólyahír, de egy-egy egzotikusabb vakáción, vagy akár az Obi kertészeti részlegén is jól jöhet, a flóra szerelmeseinek, hogy vajon az erkélyre mit is mondott a drága nejem, hogy filodendron vagy leander az, amit vinnem kell?

PlantNet Plant app használata

Az alkalmazás használata tényleg nagyon egyszerű: a szokásos első kör (profil készítés, szükséges engedélyek megadása, etc.) után csak egy fényképet kell lőnünk a kérdéses növényekről - de választhatunk a régebben elkészült fotókból is, ha épp azt a vérre menő vitát kell eldöntenünk, hogy a múlt heti lagzin az asztaldísz vajh milyen virágból készült.

plant-net-1
plant-net-2

A fotó kikeresése után kiválasztjuk a kategóriát (hogy akkor ez most egy virág, egy levél, gyümölcs vagy mi egyéb) és az app máris keresi és viszonylag rövid, pár másodperces várakozás után, már adja is a választ a kérdésünkre. Kis szépséghibája a dolognak, hogy leginkább ezt latinul és angolul teszi, de így legalább a rögtönzött biológiaóra mellet egyből kapunk egy kis angol nyelvleckét is, win-win, ahogy azt a német mondja...

Tovább az Android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.