Madárhatározó app letöltés | Madárfaj meghatározás telefonra

 
Ingyenes programok információs portálja

Madárhatározó

madarhatarozo A Madárhatározó az androidos készülékeken bárhova magunkkal vihetjük, így azonnal rákereshetünk a csodálatos hangú vagy meglepő külsejű egyedekre. Ráadásul ezt az intelligens app magyar fejlesztők terméke. A leggyakoribb madárfajokat rögzítették a felületen, hogy a több mint 150 darabot tartalmazó mintából a jellegzetességek beállításával kiderülhessen, mi épp melyikükkel találkoztunk. Ötletes és igazán szép a Madárhatározó, változatossága igazodik a madarak sokszínűségéhez.

Gyártó: MME - Farkaskölykök
Megnevezés: Madárhatározó
Frissítés:
2021.04.01.
Operációs rendszer:
Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
3 277
Kategória: Oktatás
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 5.00 (1 szavazat)

Mi a Madárhatározó?

Madarat tolláról – ez az okos alkalmazás most igazi segítség a környezetünkben élő madarak felismerésében! Hiánypótló alkalmazást készített el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület segítségével. Ezzel a határozóval már a helyszínen is utána nézetünk az előttünk repdeső madárfajoknak. Izgalmas felfedezés a Madárhatározó, a fajok adatlapjáról pedig nagyon érdekes információkat olvashatunk el. A keresést megkönnyíti, ha a szín, az alak és az élőhely hozzáadásával leszűkítjük a találati listát. Kitűnő szórakozást és hasznos tudásanyagot biztosít, aminek örülünk majd a kirándulásoknál. Bár elég csak kiállnunk az erkélyre, hogy madárral találkozhassunk. Rendkívül szép illusztrációk gazdagítják az appot, de tudásanyagban is elsőrangú. Olvassuk el a leírásokat, tudjunk meg minél többet a madarakról. Sőt, már mindegyik faj hangját is lejátssza nekünk ez a magyar app! A tartalom bővítése folyamatos, akár mi magunk is feltölthetünk a saját adatbázisunkból (regisztráció után). Tehát nemcsak meghatározásban jár élen az app, hanem a 269 illusztrációval kiegészített felület profi lexikon is egyben!

Madárhatározó használata

Szép és okos applikáció került az ingyenesen elérhető programok közé: a Madárhatározóval beazonosíthatjuk azokat a fajokat, amelyek körülöttünk élnek. Elég csak letölteni a lexikonként is remekül működő appot, máris kereshetünk a felületén. Az alapvető funkciókat a főoldalon találjuk meg, tovább léphetünk a határozóhoz, vagy itt rögzíthetjük saját megfigyeléseinket. A kereső mellett egy információkban és képekben gazdag online lexikont is a kezünkben tartunk, ahol internetkapcsolat nélkül is böngészhetünk. A madarak jellemzőit saját érzékelésünk alapján állíthatjuk be, így fog leszűkülni a találati lista, ahol már könnyedén felismerhetjük a keresett madarat.

madarhatarozo-1
madarhatarozo-2

A Madárhatározó egyik nagyon hasznos fejlesztése, hogy az adatbázisból meghallgathatjuk a madarak énekhangját, ha a hangjegy ikonra nyomunk. A szép illusztráció mellett találjuk a madarak leírását. De, ha mégsem kapunk választ minden kérdésünkre, érintsük meg az alsó sávban a Többet akarok tudni! feliratot. Ez a madártani intézet honlapjárat irányít bennünket, ahol kibővíthetjük az ismeretanyagunkat. Remek applikációt kaptunk a Madárhatározóval, amellyel felfedezhetjük, milyen sok csodálatos madár él a környezetünkben!

Tovább az android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.