Joomla! letöltés magyarul ingyen | Joomla frissítés Windows

 
Ingyenes programok információs portálja

Joomla!

joomla A Joomla! egy ingyenes és nyílt forráskódú CMS (Content Management System) tartalomkezelő rendszer. Segítségével könnyedén hozhatunk létre honlapokat, blogokat és oszthatjuk azt meg az Interneten. Jelenleg a vezető tartalomszolgáltatók egyike, ezt bizonyítja, hogy a Packt könyvkiadó által minden évben megrendezett Open Source Award-on a Joomla immáron háromszor kapott első helyezést CMS kategóriában. A Joomla keretrendszer moduláris termék, azaz a felhasználók egyedi igények szerint cserélgethetik a webes komponenseket.

Gyártó: Open Source Matters, Inc.
Megnevezés: Joomla!
Verzió: 3.4.8
Frissítés:
2018.03.04.
Fájlméret: 9.36 MB
Operációs rendszer:
Win 95 / Win 98 / Windows Me / Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
1 730
Kategória: Vegyes programok / Tartalomkezelő
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 5.00 (4 szavazat)

Mi a Joomla!?

A Joomla tartalomkezelő rendszer PHP programnyelvre és MySQL adatbázis alapokra épül. Ezen felül egy saját MVC (Model View Controller) nézetvezérlő alapú fejlesztési keretrendszert tartalmaz. 2005-ben került kiadásra az első 1.0 verzió, aminek továbbfejlesztett változatait még ma is használják. 2012-ben jelent meg a Joomla 2.5, amiben forradalmi változtatások történtek és még ebben az évben kihozták a 3.x-et is, amiben már a mobilos megjelenések is támogatottak. 2006 óta több, mint 30 millió alkalommal töltötték le, ami kivételesnek számít. A Joomla több mint 60 nyelven elérhető, így magyarul is.

Joomla! használata

A tartalomkezelőknek alapvető tulajdonsága, hogy azt programozói tudás nélkül is tudják használni. Az installálást követően az adminisztrátori felületen belépve egy jól áttekinthető alkalmazással találjuk magunkat szembe. Több felhasználói csoportot hozhatunk létre különböző jogosultsági szintekkel. A Joomla bővítmények menüpont alatt sokféle kiegészítést telepíthetünk, amit a Joomla hivatalos honlapján található bővítmények között találunk és tölthetünk le. Az Interneten fellelhető weboldal sablonok betöltése sem okoz különösebb gondot, csak töltsük fel a sablon összetevőit tartalmazó zip fájlt a Sablonok kezelése menüpont alatt és már használhatjuk is az új felületet. Ha ezzel megvagyunk, a Cikkek menüpont készítsük el cikkeinket.

Joomla!

Választhatunk vezércikkeket, amik a főoldalon jelennek meg, kategóriákba rendezhetjük oldalainkat. Számtalan beállítási lehetőség van, így pl megválaszthatjuk hogy mi látszódjék a weboldalakon, cím, szerző, dátum, bevezető szöveg vagy navigációs bár.