Irfanview használati útmutató magyarul, felhasználói leírások

 
Ingyenes programok információs portálja

Facebook

Kommentár

az elején nekem jónak tűnt,csak egy idő után fogta a gépemet,nem csak bekapcsoláskor ,utána meg találkoztam a búgjaival,hiába van neki rengeteg kiegészítő védelem ami ismeretlen vírusok ellen van,de még úgyis sok vírust bekaptam,majd kijött az avast 7 frissitettem windows nem tudot elsőre elindulni,utána meg 5 perc múlva kékhalál akkor már tényleg elegem lett és nyomtam egy unninstalt Download: avast! Home 6.0.1125

Irfanview használati útmutató

irfanview

Az Irfanview felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a képnéző program használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

Az Irfanview letöltése

Amennyiben szeretnénk az Irfanview képnéző program legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar telepítési leírást is.

Az Irfanview indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. Az Irfanview első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Első lépések

Már a program telepítésekor lehetőségünk van arra, hogy kedvünk szerint meghatározzuk, melyik fájltípusokat akarjuk automatikusan a szoftverhez társítani. Ezeken a beállításokon a későbbiekben módosíthatunk.

Irfanview felhasználói leírás 1.

Funkciók

A program induláskor a főképernyőn a menüt és egy sötét területet látunk – itt jelennek majd meg a képek, amelyeket a programmal megnyitunk, egyenként vagy thumbnailként. A főbb parancsokat kiadhatjuk a menüsor alatt található ikonok segítségével, melyek funkcióját megtudhatjuk úgy is, hogy az ikonok fölé mozgatjuk a kurzort.

Irfanview felhasználói leírás 2.

Menü

A File menüből értelemszerűen lehetőségünk nyílik az alapvető fájlműveletek elvégzésére (másolás, beillesztés, kivágás stb.), megnyithatunk könyvtárakat vagy egyes fájlokat, thumbnail nézetbe válthatunk, de készíthetünk akár diavetítést (slideshow) is, vagy kötegelve konvertálhatjuk át a kijelölt fájlokat.

Irfanview felhasználói leírás 3.

Szerkesztés

Az Edit menü elsősorban arra kínál lehetőséget, hogy a kép egyes részeit kivágjuk, képrészleteket illesszünk be, de innen nyithatjuk meg a Paint eszköztárat is (Show Paint dialog), amelyből további módosításokra nyílik lehetőségünk.

Irfanview felhasználói leírás 4.

Az Options menü legfontosabb eleme a Properties/Settings ablak, amelyben a program viselkedését szabhatjuk testre. Számtalan különféle beállítással találkozhatunk itt, többek között a program indítását/bezárást, a hozzárendeléseket, a megnyitott fájlok megtekintését, a nagyítást és színkezelést, a fájlkezelést, a videók és animációk lejátszásának módját, a toolbarok és pluginek működését állíthatjuk be. A menüből emellett lehetőségünk nyílik például a képek elforgatására, háttérként való beállítására, a képek feldarabolására és más műveletekre.

Irfanview felhasználói leírás 5.

Az Irfanview képnéző program felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.