Dropbox felhasználói leírás, használati útmutató magyarul

 
Ingyenes programok információs portálja

Facebook

Kommentár

Edig meg csak azadatok kitoltesevel vóltam elfoglalva meg semit nemtudtam letolteni Download: Grooveshark

Dropbox használati útmutató

dropbox

A Dropbox felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a fájlmegosztó használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A Dropbox letöltése

Amennyiben szeretnénk a Dropbox fájlmegosztó legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar telepítési leírást is.

A Dropbox indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A Dropbox első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Első lépések

A Dropbox kliens használata igen egyszerű. Tárhelyünk számára létrehozhatunk a telepítés során egy mappát a merevlemezen, így a felhőalapú tárhelyet úgy kezelhetjük, mintha az egy egyszerű könyvtár lenne. A kliens érzékeli a mappában elvégzett változtatásokat, és azoknak megfelelően szinkronizálja állományainkat a felhőalapú tárhellyel. A kliens alapesetben automatikusan fut a háttérben, s az értesítési területen található ikonnal nyithatjuk az meg. Itt láthatjuk, hogy fájljaink szinkronizálva vannak-e, hogy melyek voltak az utolsó módosított állományok, illetve megnyithatjuk a számítógépen található mappát és az alapértelmezettként beállított böngészőben az online menedzselhető tárhelyet is (természetesen szinkronizálás a másik irányba is működik, ha tehát az online felületen módosítunk valamit, a változtatások megjelennek a számítógépen tárolt mappában).

Dropbox felhasználói leírás 1.

A kliens ablakának jobb felső sarkában található fogaskerék ikonra kattintva leállíthatjuk a szinkronizálást, leállíthatjuk a klienst, illetve megnyithatjuk a beállításokat (Preferences) is.

Beállítások

A Dropbox kliens egyszerű működésének és használatának megfelelően beállítási lehetőségekből is csak viszonylag kevés áll rendelkezésünkre. Meghatározhatjuk az általános beállításoknál (General), akarunk-e értesítéseket kapni, elinduljon-e a program automatikusan a rendszerindításkor, és milyen nyelven kívánjuk használni. Az Account alatt a számítógépen található könyvtárat, a szinkronizálást és felhasználói fiókunkat módosíthatjuk. Az Import alatt képfájlokat importálhatunk, és megadhatjuk, hogy a képernyőképek (screenshots) automatikusan a Dropbox mappájában kerüljenek-e mentésre. Állíthatunk a szinkronizálás által igénybe vett sávszélességen (Bandwidth) is, illetve kívánság szerint Proxykat állíthatunk be a szolgáltatás használatához.

Dropbox felhasználói leírás 2.

A Dropbox fájlmegosztó felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.