Codec Pack használati útmutató

klite-codec-pack

A Codec Pack felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a médialejátszó használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A K-Lite Codec Pack letöltése

Amennyiben szeretnénk a K-Lite Codec Pack médialejátszó legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar telepítési leírást is.

A Codec Pack indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A K-Lite Codec Pack első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Első lépések

A telepítést követően először a kodekcsomag kezelőfelülete nyílik meg. Itt módosíthatjuk a különféle beállításokat. Az általános beállításoknál (General) javításokat eszközölhetünk, logot készíthetünk, illetve ellenőrizhetjük, elérhető-e frissebb verzió a csomagból.

Codec Pack felhasználói leírás 1.

Beállítások

A Beállítások (Settings) rész arra kínál lehetőséget, hogy visszaállítsunk minden megváltoztatott beállítást, hogy biztonsági mentést készítsünk a csomagról, illetve hogy annak alapállapotát visszaállítsuk. A dekóderek és szűrők beállításait a Configuration alatt megtalálható gombokkal módosíthatjuk, illetve a Codec and Filter Managementnél további opciókat találunk. Az egyéb beállítások (Miscellaneous) többek között megadhatjuk, hogy mely fájltípusokról kívánjuk, hogy a program előnézeti képet készítsen (thumbnail).

Codec Pack felhasználói leírás 2.

A beállítási lehetőségek, opciók olyakor igen bonyolultak lehetnek, így rendelkezésünkre áll egy Help gomb is, amelyet megnyomva a program súgója nyílik meg. Itt részletesen megtalálhatjuk az egyes opciók leírását, és megtudhatjuk, hogy mire van lehetőségünk a módosításukkal.

Codec Pack felhasználói leírás 3.

A K-Lite Codec Pack médialejátszó felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.