AVG Antivirus telepítés leírás

avg-antivirus

Az AVG Antivirus telepítésének összefoglalója Windows operációs rendszerre screenshot-okkal, képekkel illusztrálva. Ebben a telepítési leírásban kiemeltük az installálás folyamatának legfontosabb lépéseit, felhívva a figyelmet azokra az opciókra, amik a későbbiekben befolyásolhatják a program működését.

Előkészületek

Ellenőrizzük, hogy a telepítőfájl kompatibilis legyen a Windows rendszerünk aktuális verziójával. Részletes információk az AVG Antivirus szoftverről. Az installálás megkezdése előtt lehetőleg zárjunk be minden egyéb futó programot.

1. A telepítés indítása

Ha az állomány be van csomagolva (zip formátum), a tartalmát csomagoljuk ki egy ideiglenes mappába. A telepítés előtt mindig győződjünk meg róla, hogy tűzfalunk és víruskereső programunk be van kapcsolva. Kattintsunk az install fájlra és kezdjük meg a telepítést. Abban az esetben, ha a tűzfal figyelmeztető üzenetet dob fel, olvassuk azt el és ha mindent rendben találunk, engedélyezzük a telepítőfájl működését.

A telepítéshez szükséges előkészületeket végzi el a telepítő alkalmazás.

AVG Antivirus telepítés, 1. lépés

2. Telepítési nyelv

Válasszuk ki a számunkra megfelelő nyelvet a legördülő menüből, majd kattintsunk a „Tovább” gombra.

AVG Antivirus telepítés, 2. lépés

3. Licencszerződés

Mielőtt az AVG AntiVirus programot telepítenénk, tisztában kell lennünk a szoftver Licenc-szerződésében foglaltakkal. Olvassuk el tüzetesen, majd annak elfogadása esetén kattintsunk az "Elfogadom" gombra.

AVG Antivirus telepítés, 3. lépés

4. Termék kiválasztása

Az AVG víruskereső ingyenes változatához válasszuk az "Alapszintű védelem" opciót, majd folytassuk a telepítést.

AVG Antivirus telepítés, 4. lépés

5. Telepítés típusának kiválasztása

Ennél az ablaknál az „Egyéni telepítés” módozat esetén (gyakorlott felhasználóknak) magunk választhatjuk ki a feltelepíteni kívánt összetevőket. Ha megelégszünk az alapbeállításokkal, válasszuk a „Gyors telepítés (ajánlott)” telepítési módozatot majd klikk a „Tovább” gombra.

AVG Antivirus telepítés, 5. lépés

6 Telepítés

A telepítési folyamat során az alkalmazás létrehozza a szükséges mappákat és felmásolja az AVG Antivirus program működéséhez szükséges állományokat. Ez eltarthat néhány percig is. A program ikonja megjelenik a Start menüben és a Windows asztalon.

AVG Antivirus telepítés, 6. lépés

7. Telepítés befejezése

A következő ablakban hozzájárulhatunk a gyártó termékfejlesztési programjához a jelölőnégyzetben hagyott pipával. Lehetőségünk van e-mail címünk megadásával regisztrálni, amellyel ingyenes termékfrissítésekhez juthatunk. A "Befejezés" gombra kattintva befejeztük a program telepítését.

AVG Antivirus telepítés, 7. lépés

Gratulálunk! Az AVG Antivirus program sikeresen települt számítógépünkre, megkezdhetjük a használatát. Esetenként a Windows igényli az operációs rendszer újraindítását, ebben az esetben a telepítés végeztével tegyük ezt meg. A programot a Start menüből futtathatjuk.